Sres.Si - Programiranje & svetovanje

Sres.Si in Umbraco CMS

UmbracoLogoUmbraco je CMS, ki slovi po tem, da je popolnoma odprt za razvoj željenih funkcionalnosti. Zasnovan je na .NET okolju in tako ni potrebnega dodatnega izobraževanja razvijalcev, ki razvijajo internet stran v ASP.NET. Osnovna verzija je brezplačna in tako dosegljiva vsem. Razvoj in promocijo Umbraca podpira tudi Microsoft, predvsem tako, da je sistem možno namestiti prek Web Platform Installer-ja in ga administrirati prek WebMatrix orodja.

 

Prenovljeno internet stran Sres.Si smo zgradili na Umbraco predvsem zaradi potrebe ažuriranja vsebim in ker se največ naučimo o konkretnem sistemu tako, da z njim delamo konkreten projekt. Vsekakor je k odločitvi pripomoglo tudi dejstvo, da Umbraco omogoča, da dinamični del vsebine internet strani razvijete v C# ali v Razor script jeziku. V kolikor vam to ne zadostuje lahko razvijete in uvozite lastne Web User Controls.

 

Na uradni strani Umbraca je mogoče kupiti tudi komercialne dodatke, kot je recimo dodatek Contour  za kreiranje uporabniških form. Na voljo je tudi množica promocijskih dodatkov, ki jih lahko poljubno uporabljate v svojih projektih. Mi smo za uporabniške forme uporabili .NET Web User Controls, ker imamo z uporabo le teh bogate izkušnje.