Skip to content
Home » Projekti » AvtoVolovec – program za vodenje poslovanja podjetja

AvtoVolovec – program za vodenje poslovanja podjetja

    Uvod

    Projekt AvtoVolovec predstavlja celovito rešitev za podporo poslovanja avto odpada. Namenjen je optimizaciji in avtomatizaciji vseh ključnih procesov, ki vključujejo upravljanje pogodb s prodajalci, razstavitev vozil ter skladiščenje in prodajo avtomobilskih delov. S tem programom smo izboljšati učinkovitost poslovanja, zmanjšati stroške in povečati preglednost ter sledljivost vseh aktivnosti v podjetju. Programska rešitev AvtoVolovec omogoča enostavno upravljanje zalog, sledenje delovnemu toku in zagotavlja natančne podatke za sprejemanje poslovnih odločitev. 

    Zgodba

    Programska rešitev Avtovolovec je zasnovana za celovito podporo poslovanja avto odpada, pri čemer uporablja MS SQL strežnik za shranjevanje podatkov. Klient oziroma uporabniški vmesnik je razvit v WinForms, komunikacija pa poteka preko spletnih storitev (web services). Za delovanje spletnih storitev smo najeli Windows strežnik v oblaku, kjer je nameščena tudi podatkovna zbirka.

    Celoten postopek uporabe programa Avtovolovec poteka po naslednjih stopnjah:

    1. Podpis pogodbe: Prodajalec starega vozila podpiše pogodbo, ki se vnese v sistem.
    2. Odpiranje delovnega naloga: Administrator odpre delovni nalog in označi, katere avtodele je potrebno odmontirati.
    3. Odmontaža in označevanje: Delavci odmontirajo avtodele, jih opremijo s QR kodo in jih odložijo na predvidena mesta v skladišču.
    4. Fotografiranje in vnos podatkov: Delavec vsak avtodel fotografira in opremi z osnovnimi podatki. Avtodel se nato samodejno pojavi v spletni trgovini.
    5. Prodaja in davčna blagajna: Programu Avtovolovec je dodan modul Davčne blagajne, ki pri prodaji samodejno pošilja podatke davčni upravi.

    AvtoVolovec tako omogoča učinkovito in pregledno upravljanje vseh faz poslovanja avto odpada, od začetka do konca. S tem programom se zagotavlja natančnost, sledljivost in optimizacija procesov, kar prispeva k večji učinkovitosti in uspešnosti podjetja.

    Zaključek

    Projekt AvtoVolovec je celovita rešitev za optimizacijo poslovanja avto odpada, ki uporablja MS SQL strežnik, WinForms uporabniški vmesnik in spletne storitve na Windows strežniku v oblaku. Program pokriva vse ključne faze poslovanja, od podpisa pogodbe do prodaje avtodelov. Poleg tega se program redno nadgrajuje in vzdržuje, kar zagotavlja njegovo zanesljivost in učinkovitost.